TOP

Norsk koncerthus får ny dansk direktør: “Han var helt klart den bedst kvalificerede til jobbet”

Danske Rasmus Adrian bliver ny direktør for det norske koncerthus Stormen i Bodø. Han tiltræder den nye stilling til maj. 

Rasmus Adrian har blandt andet været administrativ direktør for Teater Republique, musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester og administrativ leder for Hotel Pro Forma. Han er i øjeblikket selvstændig og arbejder som konsulent med kulturområdet. 

“Jeg er meget glad for at have fået stilling som direktør for Stormen Koncerthus, som er en vigtig regional og national kulturinstitution,” udtaler Rasmus Adrian i en pressemeddelelse, hvor han også bekendtgør, at han glæder sig sig til at kaste over arbejdet inklusiv den del, der er forbundet med, at Bodø – som den første by nord for Polarcirklen – skal være europæisk kulturhovedstad i 2024.  

“Vi har fået en ny leder, der har meget god kunstnerisk uddannelse og baggrund, en god lederuddannelse, og så har han også erfaring som leder i større organisationer. Han var helt klart den bedst kvalificerede til jobbet,” udtaler koncerthusets bestyrelsesformand, Ida Haugnes Gaustad.

Rasmus Adrian har en uddannelse i personaleledelse fra CBS. Han har desuden læst kunstadministration på Sibelius Akademiet i Helsinki samt klassisk guitar, musikhistorie, musikvidenskab og humanistisk informatik ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Københavns Universitet.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.