TOP

Nordjysk museum reddet fra konkurs: “Situationen har aldrig været mere alvorlig”

“Situationen har aldrig været mere alvorlig. Havde nogen af partnerne sagt nej til planen, var vi gået konkurs.”

Så skarpt tegner bestyrelsesformand for museet Mariager Saltcenter, Leif Skaarup, situationen op overfor Nordjyske. Museet har længe været i økonomiske problemer med såvel en negativ egenkapital, lån og dalende besøgstal, men en genopretningsplan forelagt en række samarbejdspartnere som Jutlander Bank, Mariagerfjord Kommune og Arbejdsmarkedets Feriefond er nu faldet på plads og har fået ok på et lukket byrådsmøde den 24. april, skriver avisen.

“Med denne her aftale har vi fået en varig løsning. Der er ikke tale om nogen lappeløsning, hvor vi skal ud og finde en løsning igen om to år,” siger Leif Skaarup.

Efter sommerferien går centeret i gang med at skabe en ny digital udstilling og fokus skal ændres fra salg af sydesalg til formidling med familier og områdets skoleklasser som primær målgruppe. Målet er en markant stigning i besøgstallet, der sidste år nåede 24.000.

“Nu kan vi stå med fødderne solidt plantet i driften. Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og love, at om fem år har vi også et saltcenter,” siger bestyrelsesformand Leif Skaarup til Nordjyske.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk