TOP

Nordjylland får nyt mobilt udstillingssted for samtidskunst 

Sara Løvschall Grøntved og Anne Møller Christensen står bag det nye udstillingssted, SKAL Contemporary, der skal udstille på forskellige alternative lokationer i Vendsyssel – blandt andet på tankstationer og i parcelhuse. Det skriver Nordjyske.

SKAL Contemporary har modtaget 400.000 kroner i støtte fra Statens Kunstfonds pulje til opstart af nye udstillingsplatforme. Pengene er tildelt med det formål at bringe samtidskunsten til Vendsyssel i Nordjylland, men også Frederikshavn, Læsø og Hjørring Kommune, som SKAL Contemporary vil udstille i i løbet af projektets første to år. 

“SKAL er et projekt at høj kunstnerisk kvalitet, og det er det, kunstfonden støtter. Samtidig ligger det os meget på sinde, at kunst skal kunne opleves i hele Danmark af et bredt publikum. Derfor støtter vi SKAL – det tilfører publikum og kunstmiljøet noget nyt, der ikke i forvejen er på dét sted og på den måde,” udtaler Lisette Vind Ebbesen, udvalgsleder for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst, til Nordjyske.  

Sara Løvschall Grøntved og Anne Møller Christensen er begge uddannede i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet, og står også bag Popmaché, en projektgruppe for eksperimenterende kunst- og museumsformidling.

I deres arbejde med SKAL Contemporary er de inspirerede af Vendsyssels særegne natur og historie og har blandt andet samarbejdet med kunstnere som Scott William Raby og Inga Gerner Nielsen, der begge bor i Nordjylland. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på caroline@kulturmonitor.dk