TOP

Nordisk filmfond gør status efter anden investeringsrunde: “Det ærgrer mig selvfølgelig, at vi ikke kommer højere op”

Selvom Nordens nye store filmfond, Scandinavian Film Funds, i det store hele har vind i sejlene, har coronakrisen også her medført et mærkbart bump på vejen. Det skriver Mediawatch

Fonden har netop lukket sin anden investeringsrunde og kan på den baggrund føje 30 millioner kroner til de eksisterende 45 millioner kroner, der skal bruges til finansiering og distribuering af danske, norske og svenske spillefilm.

Det er dog en del under det forventede ifølge Christian Bévort, som står i spidsen for Scandinavian Film Funds sammen med de erfarne filmfolk Michael Fleischer og Kim Magnusson. Blandt 100 interesserede investorer er blot to endt med at investere, og det i en tid, hvor pandemiens begrænsninger fortsat spiller ind.

“Det ærgrer mig selvfølgelig, at vi ikke kommer højere op. Men mange af de interesserede investorer er tilbageholdende. De vil godt se, at biograferne åbner igen, før de investerer. At markedet opnår en form for normalitet, ikke bare i Danmark, men også i de andre nordiske lande,” siger Christian Bévort til Mediawatch. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk