TOP

Niels Brunse får litteraturpris for Shakespeare-værk

I går blev litteraturen hyldet, da Politikens Litteraturpris blev overrakt til forfatteren Birgithe Kosovic. Hun modtog prisen for sin biografiske roman ‘Den inderste fare’ om den danske politiker Erik Scavenius, skriver Politiken. Foruden blomster og en statuette af en læsehest, modtog Kosovic også en check på 200.000 kroner.

Men Kosovic var ikke den eneste, der kunne tage en statuette med sig hjem. På aftenen blev det også afsløret, at Niels Brunse vandt Frit Flet prisen og 50.000 kroner for sin oversættelse af 37 Shakespeare skuespil. Niels Brunse har brugt 30 år på at oversætte skuespillene, som udgør i alt seks bind.

Frit Flet har siden 2015 hædret det nye og eksperimentelle indenfor litteratur. Niels Brunse sagde efter overrækkelsen af prisen:

“Tak for de flotte ord, som røbede alt det besværlige, der er ved at oversætte noget så kompliceret som Shakespeare. Alle de hensyn, man skal tage, er jo indbyrdes modstridende, man kan ikke opfylde dem alle sammen på en gang, og derfor må man netop flette. Jeg er meget glad og meget taknemmelig”, skriver Politiken.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.