TOP

Netværk opfordrer til landsdækkende læsemob i anledning af 100-året for bibliotekslov

En gruppe, der kalder sig Det uformelle netværk for bibliotekslovens fejring, mener ikke, at 100-året for Danmarks første lov for biblioteksvirksomhed skal gå ubemærket hen. 

Netværket har skelet til flashmobs og arrangeret en såkaldt læsemob. Det er ambitionen, at læsemobben skal være landsdækkende, og den skal foregå på dagen for vedtagelse af loven, nemlig den 5. marts i tidsrummet klokken 16.00 til 16.15.

“Målet er at samle så mange mennesker som muligt på landets folkebiblioteker i en fælles læsestund, der sætter fokus på det bibliotek, vi har i dag, og den første bibliotekslov, som det kommer af,” lyder det i en pressemeddelelse fra Det uformelle netværk for bibliotekslovens fejring, som med egne ord ser frem til at give biblioteksloven de fifteen minutes of fame, som den fortjener, efter at have tjent os alle i et århundrede.

“Konceptet er enkelt. Du slår dig ned på det nærmeste folkebibliotek og læser i 15 minutter. Hvad du læser i, det bestemmer du selv, det er jo en alsidig kulturinstitution, du er i – det vigtige er, at vi gør det sammen og får fejret den grundlaget for de folkebiblioteker, som vi alle holder så meget af,” lyder det fra netværket. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.