TOP

Netflix offentliggør endnu et dansk projekt

Først kom tv-serien ‘The Rain’, så meddelte Netflix, at den laver en ny nordic noir-serie baseret på Søren Sveistrups roman ‘Kastanjemanden’, og nu annoncerer streamingtjenesten endnu et dansk serieprojekt. 

Det er serien ‘Equinox’, der er baseret på DR-podcasten ‘Equinox 1985’, som er en overnaturlig thriller om en skoleklasse, der forsvinder på uforklarlig vis. 

“Vi er meget begejstrede for denne nye serie, som bringer en en lokal, succesfuld historie sammen med en høj anerkendt dansk producent. Det er også meget inspirerende at arbejde med en fortælling, der faktisk kommer fra et ikke-traditionelt format som en podcast. Vi er overbeviste om, at kombinationen af alt dette vil resultere i en serie, der er lige så overbevisende som den originale historie,” udtaler Tesha Crawford, der står i spidsen for Netflix International Originals i Nordeuropa. 

Tea Lindeburg, som også står bag podcasten, skal skabe den nye danske Netflix-serie, som vil blive produceret af DRs tidligere dramachef Piv Bernth og hendes produktionsselskab Apple Tree Productions. 

”Vi er meget begejstede for, at podcasten ‘Equinox’ bliver lavet som en tv-serie. Det er en meget unik historie om forskellen på virkelighed og fantasi og forholdet mellem fri vilje og skæbne – alt sammen i en normal dansk familie. Det kreative team er alle ekstremt talentfulde, og det er en stor fornøjelse at arbejde sammen med dem. Vi ser frem til at introducere denne serie til verdenspublikummet sammen med Netflix,” udtaler Piv Bernth.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.