TOP

Netflix laver ny nordic noir-serie baseret på dansk roman

Netflix laver en ny spændingsserie, der er baseret på Søren Sveistrups krimi ‘Kastanjemanden’. Det annoncerede streamingtjenesten ifølge DR på Copenhagen TV festival mandag. 

“Netflix har vist en stærk interesse for min bog, og jeg er rigtig glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for ‘Kastanjemanden’,” udtaler Søren Sveistrup i en pressemeddelelse.

Optagelserne til serien går i gang til næste år, men det er endnu uvist, hvornår den får premiere.

‘Kastanjemanden’ er Netflix’ anden danske original serie. Den første, ‘The Rain’, har blandt andet været en seersucces i lande som Brasilien, Polen og Frankrig. 

“Efter ‘The Rain’s succes er vi stolte af at kunne annoncere vores næste danske originalserie, som vil bygge videre på nordic noir-traditionen. Vi var fra første øjeblik tiltrukket af den stærke historie og af Sørens stemme,” lyder det fra Tesha Crawford, der står i spidsen for Netflix International Originals Northern Europe.

Søren Sveistrup står også bag DRs seriehit ‘Forbrydelsen’, og i lighed med denne er der lagt op til, at ‘Kastanjemanden’ bliver en nordic noir-serie.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.