TOP

Netflix dropper omdiskuteret Peter Madsen-dokumentar

Den danskproducerede dokumentar ‘Into the Deep’ om Peter Madsen bliver ikke vist på streamingtjenesten Netflix alligevel. Det melder det svenske tv-program Kulturnyheterna på SVT.

Dokumentaren om mordet på den svenske journalist Kim Wall og miljøet omkring den morddømte danske ubådsbygger har modtaget hård kritik fra filmens fotograf og en af de medvirkende, siden filmen fik premiere på den amerikanske Sundance-festival tidligere i år.

Til filmmagasinet Ekko har fotograf Cam Matheson tidligere fortalt, at han er “forfærdet over produktionens håndtering af de medvirkende,” mens en af dokumentarens medvirkende, Anja Olsen, på de sociale medier direkte har udtrykt, at hun medvirker i filmen mod sin vilje.

Instruktør Emma Sullivan og producent Mette Heide fra selskabet Plus Pictures, der står bag ‘Into the Deep’, har i skriftlige kommentarer til Ekko givet deres besyv med.

”Alle de medvirkende deltog frivilligt i dokumentaren og gik med til at give interviews over en årrække,” lød svarene blandt andet.

Til Kulturnyheterna bekræfter Netflix, at filmen ikke bliver tilgængelig på streamingtjenesten, men ønsker ikke at svare på, hvorvidt beslutningen skyldes kritikken af filmen.

Den ligeledes omdiskuterede TV 2-serie ‘Efterforskningen’, der har Pilou Asbæk og Søren Malling i hovedrollerne, og som går i dybden med Peter Madsen-sagen, får premiere til efteråret.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk