TOP

Netflix-dokumentar om Peter Madsen er ikke droppet alligevel – medvirkende klippes ud

I foråret meldte det svenske tv-program ‘Kulturnyheterne’ på SVT, at den omdiskuterede Peter Madsen-dokumentar ‘Into the Deep’ ikke ville blive tilgængelig på Netflix, hvilket ellers var planen. 

Nu ser det ud til, at filmen alligevel får premiere på streamingtjenesten, dog i en redigeret version. Det erfarer Filmmagasinet Ekko, der har været i kontakt med Netflix og fået bekræftet, at den modvilligt medvirkende Anja Olsen – der i 2016 var i praktisk hos Peter Madsen – vil blive klippet ud af filmen.

”Jeg er glad for, at vi har kunnet finde en løsning med Netflix, som betyder meget for Anja Olsen, hvilket jeg også har meddelt Netflix,” skriver Anja Olsens advokat, Jeppe Brogaard Clausen, til Filmmagasinet Ekko. 

En lang kamp er slut

Bag dokumentaren står australske Emma Sullivan, der påbegyndte sine optagelser længe før drabet på journalisten Kim Wall. Dengang var det meningen, at filmen skulle portrættere Peter Madsen som iværksætter, men efter drabssagen står hendes materiale – af gode grunde – frem i et helt nyt lys. 

En af de medvirkende i filmen var Anja Olsen, der i 2016 var i praktik hos Peter Madsen. Hun blev interviewet om sit arbejde med Peter Madsen, men fortrød senere sin accept til at medvirke i filmen. Siden maj 2019 har den tidligere praktikant forsøgt at blive fjernet fra filmen, og efter en lang og sej kamp er det nu lykkedes. 

Allerede vist på festival

Netflix har truffet beslutningen om, at Anja Olsen skal klippes helt ud af ‘Into the Deep’, inden den bliver tilgængelig på platformen. Filmen er dog allerede blevet vist i sin fulde længde ved Sundance-festivalen i USA. 

Udover Anja Olsen bliver en anden, unavngiven medvirkende i dokumentaren også klippet ud ifølge Ekko. Hvornår ‘Into the Deep’ får premiere på Netflix, vides endnu ikke. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på caroline@kulturmonitor.dk