TOP

Nationalmuseet finder ny vicedirektør i egne rækker

Anni Mogensen har siden marts 2018 har været museumschef på Nationalmuseet. Nu er hun tiltrådt en stilling som museets nye vicedirektør.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse, som desuden fastslår, at Anni Mogensen fortjener en væsentlig del af æren for de rekordhøje besøgstal, Nationalmuseet mønstrede i det forgangne år. Her fik museet i alt 464.408 gæster, hvilket er næsten 100.000 flere end i 2018. 

“Anni Mogensen har været en afgørende drivkraft i udviklingen af Nationalmuseet København over de seneste år, hvor museet på én gang skal udvikle de eksisterende tilbud for publikum, samtidig med at vi er begyndt en vigtig rejse mod skabelsen af et helt nyt Nationalmuseum i 2030,” lyder det fra Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

Selv er den nye vicedirektør, der også tidligere var Nationalmuseets formidlingschef, klar til fortsat at levere opfindsom og gennemslagskraftig historieformidling for både store og små. 

“Vi skal blive endnu bedre til at skabe levende universer og fortælle historien, så alle – både børn og voksne – er med og får lyst til at udforske og hente inspiration fra vores fælles fortid. Nationalmuseet skal være et museum for hele Danmark. Vi vil tage debatterne, holde foredragene og åbne udstillingerne, hvor vi går tæt på vores liv nu og her og dykker ned i historien for at søge svar på de ting, der udfordrer os,” siger Anni Mogensen.

Ansættelsen af den nye vicedirektør sker efter at Nationalmuseet har intensiveret deres strukturelle omlægninger, der blandt resulterer i opbygningen af et mediehus – et projekt, som kommunikationschef Jakob Frische er blevet udnævnt til at stå i spidsen for

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk