TOP

Musikchefen for Aarhus Symfoniorkester fratrådt med øjeblikkelig virkning

Efter knap tre år på posten er musikchefen for Aarhus Symfoniorkester, Kristian Rahbek Knudsen, fratrådt med øjeblikkelig virkning, skriver JP.

Arbejdsopgaverne er midlertidigt overtaget af administrationschef Mette Rohde Gottschalck, og den tidligere musikchef Leif V.S. Balthzersen er blevet konstitueret som souschef.

Det skulle angiveligt være kommunikationen mellem Kristian Rahbek Knudsen og musikerne, der er problemet erfarer avisen, hvilket bekræftes af musikernes tillidsrepræsentant, Søs Nyengaard. Blandt andet skulle en trivselsundersøgelse vise et sådant resultat, at kommunen har valgt at reagere.

Musikchefen har indgået en aftale med kommunen om, at ingen af parterne kommenterer fratrædelsen, men ifølge kommunikationschef Michael Jaap hos Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, vil man først gøre boet op efter sommerferien.  

Ifølge en oversigt over de aarhusianske kulturinstitutioners økonomi og årlige bruttoomsætning, som kommunens kulturforvaltning tidligere på året fik udarbejdet, ser det også dystert ud økonomisk for symfoniorkesteret. Tallene viste, at orkesteret således er helt afhængige af både kommunalt og statsligt tilskud. Over 43 millioner kroner af en samlet omsætning på lidt over 54 millioner kommer fra tilskud. 

Kristian Rahbek Knudsen, der bl.a. er uddannet violinist, tiltrådte den 1. august 2016 og kom fra en stilling som forskningskonsulent i Cambridge.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk