TOP

Musikchef: Opkald plads ved Nordkraft efter Jakob Ejersbo

Pladsen ved Nordkraft i Aalborg skal hedde Ejersbos Plads. Det mener musikchef Jan Kvistborg fra Musikkens Hus i Aalborg.

I et indlæg i Nordjyske skriver han:

“Denne store rå plads bag ved Nordkraft efterlader mig med insisterende tanker om den unikke brandingmulighed, pladsen byder Aalborg – Aalborg som Jakob Ejersbos by. Ejersbo, som vandt De Gyldne Laurbær i 2003 for romanen ‘Nordkraft’, der udspiller sig i det rå miljø omkring bygningen i første halvdel af 1990’erne.”

Det har tidligere været på tale, at pladsen foran Nordkraft skulle hedde Jakob Ejersbo plads. Men Aalborg Kommune afslog en ansøgning om dette tilbage i 2010. Ifølge Jan Kvistborg er idéen om en plads i Jakob Ejersbos navn begyndt at cirkulere igen, og der bliver arbejdet på at fremme sagen.

Den omtalte plads hedder i dag Teglgårds plads, fordi der tidligere har været teglværksdrift i området. I dag er det tidligere kraftvarmeværk Nordkraft som bekendt et kultur- og aktivitetshus og rummer blandt andet Teater Nordkraft og Kunsthal Nord og lægger hus til begivenheder som litteraturfestivalen Ordkraft.

“Jeg mener, det må være i byens interesse at anerkende Ejersbos kunstneriske udtryk, og hvad er mere oplagt end at opkalde denne store plads efter denne forfatter,” skriver Jan Kvistborg i Nordjyske og uddyber:

“Det går i øvrigt også godt i spænd med æstetikken omkring at være nærmiljøet for Ordkraft-festivalen, som siden 2010 har udfoldet sig år efter år inde i Nordkraft, formet af ildsjæle, der besidder en imponerende entusiasme.
Pladsen er blevet en del at mit Aalborg, med de store plantekasser i cortenstål og de grove betonplinte. Og det skal for alt i verden ikke bare ligne en slags parkeringsplads, man alligevel ikke må holde på.
Der er flere ting, der slet ikke fungerer, som det oprindeligt var tænkt. Jeg vil gerne slå et slag for, at tiden er inde til at ændre navnet til Ejersbos Plads og til at revitalisere og nytænke pladsen.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.