TOP

Musik- og kulturskoler føler sig overset i genåbningsplan – Joy Mogensen lover afklaring hurtigst muligt

Som led i genåbningen af Danmark kan mange børn og unge igen dyrke deres fritidsinteresser.

Det gælder dog indtil videre ikke for eleverne på landets musik- og kulturskoler. Her er der endnu ikke åbnet op, og samtidig er der ikke en dato for, hvornår skolerne må genåbne. Men der skal nok komme en snarlig afklaring, lover kulturminister Joy Mogensen (S).

Hos landsorganisationen for Danske Musik- og Kulturskoler, DMK, ærgrer det formand Thomas Winther, at skolerne endnu ikke har fået lov til at genåbne, og at der tilsyneladende heller ikke er nogen plan for, hvornår de kan det.

“Det har betydning for de omkring 100.000 børn, som går i vores skoler, at de ikke kan komme til at dyrke deres fritidsinteresse på samme måde som de børn, der har interesse i at spille fodbold, badminton eller håndbold,” siger Thomas Winther.

Kulturminister Joy Mogensen (S) forstår frustrationen på musik- og kulturskolerne.

“Jeg vil bare sige, at hverken regeringen eller Folketingets partier har glemt de mange børn og lærere, der er med til at skabe det her musik- og kulturskoleliv, der har kæmpe betydning i lokalsamfundet,” siger hun og fortsætter:

“Jeg kommer med en afklaring så hurtigt, som det overhovedet er muligt, så musikskolerne kan planlægge deres åbning.”

Et spørgsmål om kategori 

Ministeren oplyser, at sundhedsmyndighederne har regnet på en genåbning af musik- og kulturskolerne.

Det er ifølge ministeren alene et spørgsmål om at få klarlagt, om gruppen hører til i kategorien for fritidsaktiviteter for børn og unge eller øvrig indendørs idræt.

Mens politikerne søger svar, er man på Holstebro Musikskole bekymret for, at talent kan blive tabt på gulvet.

“Det kræver daglig træning og dygtiggørelse i tæt fysisk samarbejde med højt kvalificerede undervisere at udvikle, styrke og ikke mindst fastholde unge musiktalenter på eliteniveau,” siger Jens Dammeyer Sørensen, leder af Holstebro Musikskole og MGK MidtVest, i en pressemeddelelse og tilføjer:

“I øjeblikket er eleverne i stor fare for at tabe deres musikfaglighed og engagement grundet manglende mulighed for at udvikle sig.”