TOP

Museumsreform bliver udskudt til efter valget

Den omdiskuterede nye museumsreform, der er inde i sin afsluttende fase, kommer ikke på plads inden valget. Det oplyser Kulturminister Mette Bock (LA) til Altinget.

”Vi har haft nogle rigtig konstruktive møder og er nået meget langt. Men nu er der ved at gå så meget valgkamp i den, og det ikke er det bedste miljø at lukke en aftale i,” siger ministeren, der dog stadig tror fuldt og fast på, at tingene hurtigt vil falde på plads, når valgkampen er overstået.

”Der er et bredt politisk ønske om, at denne aftale skal gennemføres, og derfor holder vi bolden i luften til den anden side af valget. Uanset hvem der er kulturminister til den tid, har jeg fuld tillid til, at vi kommer i mål. Bolden mangler kun at blive prikket ind,” siger Mette Bock til Altinget.

Socialdemokratiets kulturpolitiske ordfører, Mogens Jensen er enig i beslutningen om at udskyde reformen, men kulturpolitisk ordfører Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti er stærkt uenig i beslutningen. 

”Det er på mange måder en gravskrift over skønne spildte kræfter. Nu starter vi forfra, fordi der kommer en masse nye kulturordførere, som slet ikke er inde i, hvordan ordningen er skruet sammen. Og så skal vi for fjerde gang fortælle, hvad problemet er,” siger han.

Dansk Folkeparti har længe ytret ønske om en omfordeling af midlerne på området således, at penge fra de store museumsinstitutioner i hovedstaden flyttes til en række museer i provinsen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk