TOP

Museumsleder bortvist efter tyveri af våben

En enig bestyrelse har med øjeblikkelig virkning bortvist Bornholms Forsvarsmuseums daglige leder, Klaus Linnert. Det skriver Bornholms Tidende.

Klaus Linnert bliver bortvist, efter at Bornholms Tidende i sidste uge afslørede, at museet ikke kan redegøre for, hvor mellem 12 og 14 af museets våben befinder sig. Nogle af dem er funktionsdygtige og muligvis med skarp ammunition. 

“Tyveriet er en sag, som vi tager meget alvorligt. På baggrund af hændelsesforløbet og interne undersøgelser må vi erkende, at museumslederen ikke er og kan ikke være en del af løsningen for museet,” udtaler Jens P. Christoffersson, der er bestyrelsesformand for støtteforeningen Kastellets Venner Bornholm, som står bag Bornholms Forsvarsmuseum, i en pressemeddelelse.  

Bornholms Tidende har forsøgt at få uddybet bevæggrundene for bortvisningen, men bestyrelsen ønsker ikke at kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt. 

Blev opdaget i sommer

Støtteforeningens bestyrelse udsendte i sidste uge en pressemeddelelse, hvor den oplyste, at Bornholms Forsvarsmuseums forretningsudvalg i juni blev opmærksomme på et våbentyveri fra museets depot og i den forbindelse vurderede, at yderligere våben kunne være blevet stjålet fra museet. 

En kontrol afslørede efterfølgende, at det var tilfældet, og at der i en længere periode desuden har været uregelmæssigheder og lemfældig omgang i forhold til museets sikkerhedsprocedurer og håndtering af våben. Herefter meldte forretningsudvalget våbentyverierne til politiet. 

”Vi er ærgerlige over, at sagen er kommet frem i pressen, inden politiets efterforskning er afsluttet. Det er en meget ubehagelig sag for museet, som desværre har vist, at en række forhold på museet ikke har levet op til bestyrelsens forventninger,” lød det i den forbindelse fra bestyrelsen i pressemeddelelsen. 

Bestyrelsen for Kastellets Venner Bornholm vil nu sørge for at øge sikkerheden på museet og gå i gang med at lede efter en ny museumsleder.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.