TOP

Museumskoncern i Roskilde slanker ledelsen – vicedirektør og kommunikationschef fyret

Efter 14 år på posten som vicedirektør for Romu, der står bag 10 museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund, er Iben Bækkelund Jagd blevet fyret. Det samme gælder Nikolaj Lindegaard Helms, der har været kommunikationschef for Romu siden 2011. Det skriver Roskilde Dagblad. 

Afskedigelserne er sket som led i en organisationsændring og de to stillinger vil ikke blive genbesat.

“Stillingerne er simpelthen nedlagt,” siger Romu-direktør Morten Thomsen Højsgaard til avisen. Han vil dog ikke kommentere sagerne yderligere, da det er personsager, men forklarer, at målet er en mere effektiv organisationen med færre personer i ledelseslaget.

Romu har over de senere år været igennem en omskiftelig periode på chefposterne. I 2017 gik direktør Frank Birkebæk på pension efter 40 år på posten og blev erstattet af Henrik Bo Nielsen. Han forlod dog stillingen efter to år for at blive direktør på DR. Herefter tiltrådte Morten Thomsen Højsgaard som ny direktør.

Ifølge Højsgaard er Romu inde i en positiv udvikling rent publikumsmæssigt. 

“Rapporter fra besøgsstederne tyder på, at ROMU samlet set når et besøgstal for året på hen ved 180.000 ind og ud ad dørene, hvilket ikke tidligere er sket,” lyder det således fra direktøren en en status over året. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk