TOP

Museumsinspektør i Den Gamle By i Aarhus bliver ny leder af Museet på Sønderskov

Museet på Sønderskov, der er placeret i den fredede hovedbygning til herregården Sønderskov syd for Brørup, får ny leder. 

Det bliver den 52-årige Anne Cathrine Lorentzen, der kommer fra en stilling som museumsinspektør i Den Gamle By i Århus, skriver JydskeVestkysten.

“I udvælgelsen har vi selvfølgelig grundlæggende lagt vægt på en leder der kan udfylde krav til museumslovens fem søjler: indsamling, registrering, bevaring, formidling og forskning. Mere specifik har vi søgt efter en person med stærke kompetencer indenfor formidling og udstilling,” fortæller formand for museet Inger Gram til avisen.

Museet på Sønderskov er et statsanerkendt kulturhistorisk museum for Vejen Kommune og har såvel arkæologisk som nyere tids ansvarsområde. Museets tidligere direktør Bo Ejstrud stoppede sidste år med øjeblikkelig virkning efter samarbejdsproblemer med museets medarbejdere.  

Museet skal mere frem i folks bevidsthed 

Anne Cathrine Lorentzen er kunsthistoriker med bifag i klassisk arkæologi og idéhistorie fra både Danmark og Norge. Hun har erfaring fra kulturhistoriske museer, kunstmuseer, og naturhistorisk museum og fra formidling i det private erhvervsliv. Som museumsinspektør i Den Gamle By havde hun ansvar for indsamling og opbygning af 70’er-bydelens museumslejligheder og for formidling med vægt på brugerinddragelse og interaktion.

“Jeg vil utroligt gerne være med til at skubbe Museet på Sønderskov endnu længere frem i folks bevidsthed ikke bare i Vejen Kommune, men også for danske og udenlandske turister med forskning og formidling, der rykker grænserne og udfordrer, gerne i tæt samarbejde med andre relevante fagmiljøer,” siger Anne Cathrine Lorentzen.

Anne Cathrine Lorentzen tiltræder som leder ved Museet på Sønderskov den 15. januar. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk