TOP

Museumsdirektør stopper med øjeblikkelig virkning: Samtlige medarbejdere har klaget over samarbejdsproblemer

Bo Ejstrud stopper med øjeblikkelig virkning som direktør for Museet på Sønderskov. Det skriver JydskeVestkysten

“Bo Ejstrud, der har været leder af Sønderskov siden 2013, har med succes ført museet igennem en proces med styrkelse af museets registrering og har på bedste vis medvirket til at styrke museets forskningsindsats. I de kommende år er der behov for at sætte kraftig fokus på museets formidling, og begge parter er enige om, at til det formål er der behov for en anden lederprofil til Museet på Sønderskov. På den baggrund er Bo Ejstrud og museets bestyrelse blevet enige om at stoppe samarbejdet,” lyder begrundelsen i en pressemeddelelse fra museets bestyrelse. 

Men ifølge JydskeVestkystens oplysninger er det kun den halve sandhed. Samtlige af museets medarbejdere har i et brev til bestyrelsen klaget over samarbejdsvanskeligheder med den afgående direktør. 

I brevet peger medarbejderne blandt andet på kommunikationsproblemer, og at Bo Ejstrud i perioder har været fraværende og umulig at komme i kontakt med. 

JydskeVestkysten har været i kontakt med Bo Ejstrud og Museet på Sønderskovs bestyrelsesformand,  Inger Bråsch Gram, men ingen har parterne har ønsket at udtale sig om sagen.

Bestyrelsen har udpeget bogholder Ida Knudsen som konstitueret direktør, indtil en ny er fundet. 

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.