TOP

Museumsdirektør har planer om at skabe “Vestjyllands Moesgaard”

Hun var med til at skabe grundlaget for det succesfulde museum Tirpitz og nu har museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen endnu et storstilet museumsprojekt i støbeskeen. Det skriver JydskeVestkysten.

I dag er hun direktør for Ringkøbing-Skjern Museum, der driver Bork Vikingehavn, og planen er, at oplevelsescenteret med tiden skal udvikle sig fra et sommermuseum til et helårsmuseum med fokus på vikingetiden.

“Jeg kalder jo Bork Vikingehavn for Vestjyllands Moesgaard. Varde Museum har sammen med Ringkøbing-Skjern Museum Ark Vest, som er en af landets største på det arkæologiske område. Vi har en meget stor samling af arkæologiske fund, som aldrig bliver udstillet, og så har vi faguddannede arkæologer, der hele tiden bidrager med ny viden,” siger Mette Bjerrum Jensen om sin idé til avisen.

Mette Bjerrum Jensen mener, at det nye projekt vil være med til at sikre kontinuitet i formidlingen og forhåbentlig være med til at øge besøgstallet, der for Bork Vikingehavn lige nu ligger omkring 65.000 årligt. Men ligesom Tirpitz, der var 10 år undervejs, forventer museumsdirektøren også at dette projekt kan tage tid fra ide til realisering. Finansiering skal først og fremmest på plads og det kræver hjælp fra både kommune og fonde.

I løbet af dette efterår går museet igang med en egentlig udviklingsplan. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk