TOP

Museumsdirektør bag femdoblet besøgstal og kunstnere hædret til Ny Carlsbergfondets prisfest

Museumsdirektør Anne-Louise Sommer, billedkunstner Peter Linde Busk og kunstnerduoen Hanne & Birgit kunne onsdag aften forlade Ny Carlsbergfondets årlige prisfest med hvert sit legat på 175.000 kroner. 

Designmuseum Danmarks direktør, Anne-Louise Sommer, modtog Carl Jacobsens Museumsmandslegat – blandt andet med følgende ord fra fondets bestyrelsesformand, Christine Buhl Andersen:

”Med Anne-Louise Sommer ved roret har Designmuseum Danmark indtaget sin retmæssige plads i det danske museumslandskab. Den faglige profil er blevet styrket. Der er skaffet betydelige eksterne midler til både udstillinger og ombygninger. Besøgstallet er femdoblet. Og sammen med sine medarbejdere har Anne-Louise skabt en flot række af særudstillinger samt en tidssvarende præsentation af samlingen.”

Peter Linde Busk fik Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegat for igennem de sidste 10 år at have markeret sig med et sammenhængende kunstnerisk udtryk, som er resultatet af stor materialebevidsthed og langsommelige arbejdsprocesser. 

“Hans værker har faglig tyngde gennem deres mange kunsthistoriske og litterære referencer. Men også lethed, liv og ironi med deres helt særlige titler, der rammesætter vores forståelse,” lød det ifølge en pressemeddelelse fra Stine Høholt, der er kunstfaglig chef på Arken og medlem af Ny Carlsbergfondets bestyrelse. 

Hanne Nielsen og Birgit Johnsens kunstnerduo Hanne & Birgit fik ligeledes et kunstnerlegat, og i talen fra fondets bestyrelsesmedlem og professor i æstetik og kultur ved Aarhus Universitet, Morten Kyndrup, fik de følgende ord med på vejen:  

”Når Hanne & Birgit gør noget, går de all in. Et tidligt videoværk, hvor de to kunstnere river løg, er på mange måder emblematisk for deres arbejde. En helt banal handling bliver til noget fuldstændig påtrængende. Til et rum, man ikke havde set komme. Det kommer til at virke på én gang stærkt og fandenivoldsk. Og samtidig skrøbeligt og sanseligt.”

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.