TOP

Museumschef i Helsingør stopper med øjeblikkelig virkning

Helsingør Kommunes Museer skal have ny chef. 

Efter at have stået i spidsen for Helsingør Bymuseum, Værftsmuseet, Skibsklarergården og Flynderupgårdmuseet i ni år har Maibritt Bager indgået en fratrædelsesaftale og stopper med øjeblikkelig virkning.

“Jeg har været ansat i ni år i Helsingør Kommune. Det har været spændende og udfordrende, og Helsingør er bare en fantastisk by. Jeg har været glad for at arbejde her og meget glad for byen. Men nu er det tid til at prøve noget nyt,” siger Maibritt Bager til Helsingør Dagblad.

Formand for Kultur- og Turismeudvalget i Helsigør, Michael Mathiesen (K), bekræftiger overfor avisen, at Maibritt Bager forlader stillingen. 

“Maibritt Bager har æren for, at sundtoldsmarkedet har vokset sig så stort. Det kan hun være stolt over. Jeg forstår godt, at man efter ni-ti år søger nye udfordringer. Maibritt Bager er en ildsjæl, der har kastet sig ud i masse gode ting,” siger Michael Mathiesen.

Helsingør Kommunes Museer har over en årrække været hårdt spændt for med besparelser, der har reduceret budgettet med 13 procent siden 2013. 

Stillingen som museumschef vil blive opslået snarest muligt. Indtil en ny chef er fundet er leder af Kultur, Uddannelse og Erhverv, Christina Papsø Weber, indsat som konstitueret museumschef. Samtidig vil museumsinspektørerne Thomas Nielsen og Iben Vyff varetage den daglige ledelse.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk