TOP

Museum Thy overtager ansvaret for Museum Mors’ arkæologiske samling

I 2014 overtog Museum Thy ansvaret for de arkæologiske udgravninger på Mors, hvis museum ikke længere har arkæologer ansat. Nu overtager Museum Thy også ansvaret for Museum Mors’ samlinger, og efter at have fået en bevilling på 418.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen skal de forhistoriske samlinger under luppen. Det skriver Nordjyske. 

“Vi ved ikke helt, hvad der er i samlingen, fordi noget af det er uregistreret. Så det bliver meget spændende at komme i gang med,” siger museumsinspektør Niels Algreen Møller fra Museum Thy til Nordjyske. 

De lokalhistoriske samlinger er kendetegnet ved mangelfuld registrering af  fund fra 1950’erne og 1960’erne, hvor der blev samlet meget ind, uden at der nødvendigvis var fagfolk til at registrere fundene, og med bevillingen fra Slots- og Kulturstyrelsen i ryggen, vil Museum Thy nu gå samlingerne igennem. 

Niels Algreen Møller forventer i den sammenhæng, at en mindre del af de forhistoriske samlinger vil blive kasseret. 

“En smuk stridsøkse fra mellemneolitikum vil ikke ryge ud. Men det kan ske for eksempelvis nogle potteskår, hvor man ikke længere ved, hvilken mark de er blevet samlet op på,” siger Niels Algreen Møller til Nordjyske.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.