TOP

Museum flytter ind i den tidligere journalisthøjskole i Aarhus

Museum Ovartaci i Aarhus rykker ind i nye lokaler i løbet af i år og åbner for offentligheden i 2022. De nye lokaler ligger i den bygning, der tidligere husede Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på Olof Palmes Allé i Aarhus N, og strækker sig over 1.100 kvadratmeter, skriver JP Aarhus ifølge Mediawatch.

Museum Ovartacis samling tæller omfattende samling af kunstværker skabt af mennesker med psykiatriske diagnoser og en psykiatrihistorisk samling af adskillige effekter fra det første psykiatriske hospital i Danmark,

Det er FO Aarhus, der har overtaget den tidligere skole, og Ovartaci bliver således lejer i bygningerne, der også skal rumme et såkaldt bylivshus. 

“FO Aarhus har en del aktiviteter med sårbare grupper, som vi hjælper med at komme til orde. Museum Ovartaci lader sindslidende komme til orde via deres kunst, så vi har mange værdier til fælles, derfor var det oplagt, at de flyttede ind her,” fortæller Torben Dreier, skoleleder hos FO Aarhus, til JP Aarhus. 

Museum Ovartaci er opkaldt efter Aarhus-kunstneren Ovartaci med det borgerlige navn Louis Marcussen, der var psykiatrisk patient på hospitalet i Risskov i 56 år. Museet har tidligere haft til huse på hospitalet og har på det seneste midlertidigt haft lokaler på Katrinebjergvej på Christiansbjerg. 

Visionen for det nye planer er ifølge museet at “koble sig til den nyeste udvikling inden for museumsverdenen, hvor oplevelsen og formidlingen af såvel kunst som historie tages op til en ny fremtid”.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk