TOP

Mungo Park Kolding reddet af byråd – bliver til Kolding Egnsteater

I begyndelsen af marts blev det meldt ud, at Mungo Park Kolding ville dreje nøglen om til årsskiftet på grund af manglende politisk opbakning.

“Jeg tænkte bare: NEJ! Jeg har næsten ingen ord. Jeg synes, at det er synd – det er synd for Kolding, som virkelig har markeret sig som en design- og kulturby,” sagde Mungo Park Koldings teaterdirektør, Sophie Lauring, i den forbindelse til Kulturmonitor.

Kort tid efter meddelte Fredericia Teater, at man så sig nødsaget til at indgive konkursbegæring, og med ét var Trekantsområdet voldsomt amputeret på scenekunst-fronten. 

Men nu tager sagen en drejning. Et flertal i Kolding Kommunes byråd har vedtaget en plan, som indebærer, at Mungo Park Kolding – som nu skifter navn til Kolding Egnsteater – overlever som et kombineret egnsteater og kulturhus. 

Mere folkelig profil

Teatret vil ifølge JydskeVestkysten få en mere folkelig profil. 

“Det, man skal bide mærke i, er, at det bliver en markant ændring af profilen og opgaverne. Det bliver et nyt setup og en ny måde at lave teater på. Jeg synes, det har været sjovt at lægge de streger, som vi har fået lagt, og meget af det, der kommer til at ske nu, flugter med ledelsens ønske om at få mere liv i huset og mere gang i midtbyen,” siger Kolding Egnsteaters bestyrelsesformand, Kasper Wilton, til JydskeVestkysten.

Egnsteatret i Kolding har på det seneste levet et omskifteligt liv. I efteråret kom det frem, at teatret kappede forbindelsen til moderteatret i Allerød og nu skulle til at stå på egne ben.

”Vi har været rigtig glade for at have det stærke Mungo Park-brand og teatrets forretningsmodel med fra begyndelsen, og det har helt klart betydet meget for vores succes.  Vi er klar til en ny rejse og til at udforske, hvordan vi kan være med til at løfte og understøtte kommunens visioner og det lokale kulturliv med scenekunst i særklasse,” lød det dengang fra Merete Due Paarup, som var formand for Mungo Park Koldings bestyrelse. 

Efterfølgende blev det besluttet, at teatret fra maj i år skulle skifte navn, så det fremover kom til at hedde Teatertid, men det nye navn er altså nu Kolding Egnsteater.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.