TOP

Morten Messerschmidt: Kulturministerposten er “den allermest attraktive”

Næstformand for Dansk Folkeparti og partiets nye kulturordfører, Morten Messerschmidt, giver i et interview med Berlingske udtryk for, at posten som kulturminister er særdeles interessant for partiet. 

“Jeg vil sige det sådan, at kulturpolitikken er definerende for et land, et lands sjæl og et folks måde at anskue sig selv på. Derfor har jeg altid haft det sådan, at hvis vi engang skulle gå i regering, ville kulturministerposten være den allermest attraktive,” siger Morten Messerschmidt til Berlingske, hvor han også fortæller, at han som kulturordfører især vil kæmpe for tre ting: Et opgør med den aktuelle identitetspolitiske bølge, at tænke dannelse og nationale grundværdier ind i dansk kultur og at få etableret et mediehus, der udelukkende formidler kultur. 

Morten Messerschmidt er blevet partiets nye kulturordfører, efter at hans forgænger Alex Ahrendtsen har ønsket at få nye opgaver i kølvandet på periode, hvor han har været sygemeldt, og hvor partifællen Pernille Bendixen har vikarieret for Alex Ahrendtsen og passet hans ordførerskaber.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.