TOP

Morten Bo trækker sig fra fotoskole efter talstærke anklager om krænkende adfærd

Morten Bo trækker sig fra sin stilling som skoleleder og hovedunderviser på den københavnske fotoskole Fatamorgana. Samtidig fratræder han sin post i skolens bestyrelse. Det skriver Politiken

Fratrædelsen sker, efter at 32 elever i maj klagede til Fatamorganas bestyrelse over Morten Bo, som de mener har udskammet, mobbet og opført sig krænkende overfor især fotoskolens kvindelige elever. Krænkelserne skulle angiveligt have stået på over en årrække og blev for første gang italesat i 2018.

Ifølge Politiken er Fatamorgana nu efterladt i en sårbar situation, hvor skolens videre drift nærmest udelukkende afhænger af den opbakning, som forhåbentlig vil vise sig på en kommende ekstraordinær generalforsamling.

“Hvis der ikke tegner sig et billede af en gruppe ildsjæle, som er i stand til at drive skolen, vil den lukke,” siger bestyrelsesmedlem Henrik Saxgren til avisen.

“Det viser, at han i et eller andet omfang tager kritikken alvorligt”

Anne Julie Andersen er tidligere elev på Fatamorgana og har råbt op om Morten Bos krænkende og generelt kritisable metoder til dr.dk.

Til selvsamme medie ytrer hun nu glæder og forløsning ved tanken om, at Morten Bo har forladt skolen for bestandig.

“Jeg synes, det er positivt og forløsende, fordi det viser, at han i et eller andet omfang tager kritikken alvorligt. Jeg synes ikke, man skal have lov til at undervise, når så mange mennesker kan skrive under på, at ens opførsel har været sådan,” siger hun til dr.dk.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk