TOP

Møder omkring litteraturen skal forebygge ensomhed i Odense

Læseforeningen og Odense Kommune laver to åbne læsegrupper for ældre mennesker.

Det sker, efter Odense Kommune i 2018 etablerede ni læsegrupper i private hjem på forsøgsbasis i et samarbejde med Læseforeningen. Læsegrupperne var målrettet ældre, som sjældent kom ud, og erfaringer med forsøget var særdeles positive.

“Det handler hverken om at være belæst eller om at kunne sin litterære kanon. Det handler om at deltage i et fællesskab, hvor læsningen skal binde mennesker, der ikke kender hinanden, sammen. Første skridt i forebyggelsen af ensomhed er en naturlig nysgerrighed på andre mennesker – og så nogle gange lidt inspiration til hvor man kan møde nye mennesker. Det kan man nu i de åbne læsegrupper, der forhåbentlig vil føre mange nye venskaber med sig,” udtaler rådmand for ældre- og handicapområdet i Odense, Søren Windell, i en pressemeddelelse og uddyber:

“Kampen mod ensomhed er en mærkesag for mig, og jeg hilser alle tiltag, der kan modvirke ensomhed, velkommen. Jeg er selv besøgsven for en ældre kvinde på 95 år, og derfor ved jeg, at det godt kan være lidt svært for to helt fremmede mennesker at finde på noget at tale om. Det undgår man i et læsefællesskab, hvor man har dagens historie at tale om, og hvor der tilmed også er en læseguide, der kan hjælpe dialogen lidt på vej. Jeg synes, det er et vældig godt initiativ og håber, at endnu ældre flere får glæde af det i 2019.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test