TOP

Minus på bundlinjen hos Gads Forlag

Et af Danmarks største forlag, Gads Forlag, kom ud af 2018 med røde tal på bundlinjen. Ifølge regnskabet viser resultatet for 2018 således et underskud på 5,63 mio. kroner, skriver Mediawatch.

Året forinden havde flaget et overskud i nogenlunde samme størrelsesorden. Samtidig lander driftsresultatet for 2018 også i et minus på 1,85 mio. kroner. Forlagets ledelse forklarer tilbagegangen med nedskrivninger på lageret, engangsomkostninger og tab på værdipapirer.    

Af engangomkostninger nævnes bla. Indflytningen af børnebogsforlaget Flachs og det direktørskifte som forlaget foretog sidste sommer, hvor Mette Jokumsen tiltrådte i stedet for Ulrik Hvilshøj.

Den største del af underskuddet kommer dog fra værdipapirer.

“Størsteparten handler om ikke-realiserede kursreguleringer. Vi har en stor formue på 100 mio. kr., og der var nogle store kursudsving og tunge måneder lige op til årsskiftet på aktiemarkederne, men det er ved at være indhentet igen her i første kvartal,” siger Mette Jokumsen til Mediawatch.

Forlaget forventer et positivt driftsresultat for 2019.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk