TOP

Minister: Stop for flere besparelser på kulturområdet

Ifølge en opgørelse fra Kulturministeriet vil der næste år samlet set blive tilført lidt flere penge til kulturområdet i 2019 end i 2018. Helt nøjagtig 17 millioner kroner, skriver Politiken, der har talt med kulturminister Mette Bock om fremtiden på kulturområdet efter den seneste finanslov, som regeringen har lavet med DF.

Og ifølge ministeren betyder dette et stop for flere besparelser på kulturområdet – også selv om de statsligt støttede kulturinstitutioner fortsat skal spare 2 procent om året.

»Skuden er vendt. Det er et nyt kapitel, vi åbner, der er håb for fremtiden«, siger kulturminister Mette Bock til avisen.

Hvor besparelserne fra det såkaldte omprioriteringsbidrag tidligere er gået til blandt andet ældre- og sundhedsområdet vil det de kommende år blive kanaliseret tilbage til nye prioriteringer på kulturomådet, fremhæver ministeren.

Fra og med næste års finanslov bliver pengene – det såkaldte omprioriteringsbidrag – faktisk brugt på omprioriteringer inden for kulturområdet, fremhæver ministeren.

150 millioner kroner til et nyt Vikingeskibsmuseum i Roskilde og penge tilbage til særlige initiativer eller fokusområder på institutioner som Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Det Kgl. Bibliotek, landets symfoniorkestre og de kunstneriske uddannelser er en del af det, der fremover trækker omkring halvdelen af omprioriteringsbidraget tilbage til kulturen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk