TOP

Millionstøtte til ny kunsthal på Amager

En 875 kvm stor cykelkælder i Ørestad ved København bliver nu omdannet til en ny kunsthal med samtidskunst. Det er foreningen KFP11, der består af en række unge kunstnere, der ønsker at skabe rammerne, drive og udvikle projektet under navnet Ørestad Kunsthal.

Realdania støtter projektet med 1 mio. kr. i fondsmidler fra puljen Underværker, som bl.a. støtter projekter, der skaber rammer for nye fællesskaber og nytænker eksisterende bygninger. Dermed modtager projektet det maksimale beløb, der udloddes under puljen.

Oprindeligt var det store lokale under Kay Fiskers Plads tæt ved Ørestad Station tænkt som en cykelkælder, men i praksis blev kælderen ikke brugt af cyklisterne. Nu er det store, rå lokale på nippet til at blive omdannet til et underjordisk udstillingssted for samtidskunst. 

Det er By & Havn, der ejer det underjordiske lokale og har indgået et samarbejde med kunstnerne for at bidrage til projektets realisering. Derfor stiller By & Havn lokalet gratis til rådighed i minimum 10 år og bidrager med 600.000 kr. til omdannelse af kælderen. 

”Lokalet har stået tomt i flere år og været et uudnyttet potentiale i Ørestad. I By & Havn udvikler vi bæredygtige bydele, og det handler ikke kun om miljø og klimasikring, men også om at skabe et aktivt bymiljø med kulturliv og foreninger. Ørestad er beriget med nogle af de største kulturinstitutioner i hovedstaden særligt inden for musik og sport, men med Ørestad Kunsthal får vi en helt ny type af kulturtilbud i området, som jeg er sikker på vil blive et rigtig godt og spændende indspark til både Ørestad og til København,” lyder det fra Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

KFP11’s vision er blandt andet også at bruge kunsten som et lokalt samlingspunkt, der binder Ørestad sammen, og de har allerede skabt samarbejder med forskellige lokale aktører:

”Vores vision er at skabe et lokalt forankret udstillingssted med kunst af høj kvalitet. Vi vil gerne levere et vedkommende kulturtilbud som giver Ørestad et kunstnerisk samlingspunkt, der ikke findes i bydelen i dag. Vi mener, at kunst bør være til stede i alle Københavns bydele og tror stærkt på kunsten som bindeled i vores fælles hverdag” fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

Ørestad Kunsthal har desuden modtaget støtte fra Københavns Kommune og kan se frem til tilskud fra GF Ørestad City og Amager Vest Lokaludvalg til deres kommende udstillinger.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk