TOP

Millionindsprøjtning til nyt koldkrigsmuseum i Nordjylland: Vi ser det som en fornem blåstempling

Nordjyllands Historiske Museum er tæt på at realisere drømmen om at etablere et nyt koldkrigsmuseum i koldkrigsbunkeren Regan Vest i Himmerland , efter Realdania og Augustinus Fonden samlet har smidt 40 mio. kr. efter projektet. Det skriver Nordjyske.

Det nye museum kommer til at koste i alt 74 millioner, og indtil videre er der indsamlet 70,2 mio. kr. Penge, der dels kommer fra finansloven 2019, hvor der blev afsat 20 mio. kr. til projektet, dels fra Rebild Kommune, Aalborg Kommune og det nu lukkede nordjyske Vækstforum.

Direktør for Nordjyllands Historiske Museum, Lars Christian Nørbach, er glad for den store opbakning til koldkrigsmuseet, som de seneste donationer fra henholdsvis Realdania og Augustinus Fonden vidner om.

“Vi har præsenteret fondene for fem spændende elementer i det ny museum, som tilsammen vil give publikum en totaloplevelse og en meget fascinerende fortælling om ikke bare Danmark, men i særdeleshed danskerne under den kolde krig. At de nu vælger at støtte os med to så generøse donationer, ser vi som en fornem blåstempling af projektet”, siger han til Nordjyske.

Regan Vest (Regeringsanlæg Vestdanmark) er en atomsikret bunker bygget ind i en kridtbakke. Den blev opført i al hemmelighed i årene 1963-1968 for at huse regering, regent og dele af centraladministrationen i tilfælde af en krise. Anlægget var en del af beredskabet frem til 2012, men blev fredet i 2014.

Museet forventer at åbne for offentligheden i 2021.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på cille@kulturmonitor.dk

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test