TOP

Michael Strunge-prisen går til roman om “hvordan man finder og beskriver begivenhederne i et liv”

Det bliver Pernille Abd-El Dayem, der modtager året Michael Strunge-pris og de medfølgende 50.000 kroner. Hun får prisen for romanen ‘June’.

Pernille Abd-El Dayem blev uddannet fra Forfatterskolen i 2012 og debuterede i 2015 med ‘Inden for revet’. ‘June’ er forfatterens første roman, og den har også indbragt hende Blixenprisen for årets litterære talent.

Priskomitéen, der består af professor Anne-Marie Mai, forfatter Thomas Boberg og lektor Tue Andersen Nexø, motiverer blandt andet valget af Pernille Abd-El Dayem med følgende ord:

”Pernille Abd-El Dayem tildeles Strunge-prisen 2019 for ‘June’, en roman om en ung kvinde, der krydsklipper mellem hendes opvækst og en ferie, hun er på alene. Med smukke, afklarede og roligt sitrende sætninger undersøger ‘June’ livets tidlige sommer og tegner også et billede af en bestemt måde at være i verden på. Bevægelser og stemninger flyder mellem bevidsthed, krop og verden, men det er aldrig truende, snarere bare et vilkår. ‘June’ er en roman fuld af sol og ømhed, både i familien og i det fremmede, og også en roman om, hvordan man finder og beskriver begivenhederne i et liv.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test