TOP

Mette Bock: Ærgerligt hvis udbud af kulturkanaler bliver stoppet

Kulturminister Mette Bock (LA) er ærgerlig ved udsigten til, at det kommende folketingsvalg kan komme til at betyde, at planerne om en ny radio- og tv-kanal, der er dedikeret til kultur, bliver rullet tilbage.

Det skriver Mediawatch, efter at socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen har meldt ud, at Socialdemokratiet hurtigt vil indlede forhandlinger om et nyt medieforlig, hvis partiet får regeringsmagten – og lufter muligheden for at droppe planerne om de nye kulturkanaler.

”Det vil være ærgerligt at stoppe udbuddet af de nye kanaler. Der er mange interessenter, der er i gang med at se på, hvordan de kan arbejde med en af de nye kanaler. De vil helt sikkert være kede af, hvis ikke de får den her mulighed. Jeg har selv synes, det var meget interessant, at nogle helt andre spillere som f.eks. museer kigger på mulighederne,” siger Mette Bock til Mediawatch og peger på, at det arbejde, som både ministeriet og de aktører, der er interesserede i kulturkanalerne er i gang med, vil være spildt.

”I forhold til de nye kanaler skal man netop nogle gange lave de små banebrydende eksperimenter for at kunne få skabt en udvikling, der også kan inspirere de mere etablerede medier. Og det er netop hele tanken med dem, plus at få styrket kulturformidlingen, der er omdrejningspunktet for kanalerne,” siger Mette Bock til Mediawatch.

Der er i medieforliget afsat 80 mio. kr. årligt til driften af tv- og radiokanalen. Det er planen, at kanalerne skal sendes i udbud til efteråret.

Mogens Jensen forklarer til Mediawatch, at socialdemokraterne med et nyt medieforlig især ønsker at gøre noget ved besparelserne på public service-området og at styrke DR, som i det gældende medieforlig skal spare 20 procent på budgettet, på en række områder.

“Her kan man undre sig over, at samtidig med der skæres i DR med det udgangspunkt, at der bliver mindre flow-tv, så lægges der an til at give penge til en helt ny tv-kanal i en tid, hvor alt digitaliseres. Det er meget selvmodsigende. De penge må kunne bruges bedre på en anden måde,” siger Mogens Jensen til Mediawatch.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.