TOP

MeToo-konsekvenser på bagkant: Gyldendal var advaret om nu fyret medarbejder

Efter at Gyldendal i slutningen af sidste uge blev gjort opmærksom på, at en af deres nytiltrådte medarbejdere var identisk med en tidligere krænkelsesanklaget DR-chef udpeget af radiovært Maria Fantino, valgte forlaget mandag at fyre den pågældende medarbejder.

Ifølge Politiken var Gyldendal dog blevet advaret om medarbejderens problematiske historik flere måneder tidligere.

Allerede kort tid efter mandens ansættelse ved årsskiftet gjorde flere personer med tilknytning til forlags- og mediebranchen – deriblandt vært på DR-programmet ’Tværs’ Sara Bovin – nemlig en Gyldendal-redaktør opmærksom på, at der i DR havde verseret adskillige klagesager om vedkommende. 

“Redaktøren på Gyldendal sagde, at hun ville gå til sin chef med det straks,” siger Sara Bovin til avisen.

Til Politiken bekræfter Gyldendals administrerende direktør, Morten Hesseldahl, at han har fået henvendelser fra den pågældende redaktør. Dog har han “ikke overblik over, hvornår indrapporteringerne kom den pågældende redaktør i hænde.”

“Det er først, da medierne rejser en sag, der ser ud til at være substans i, og vi får de mange henvendelser, at vi beslutter os for at undersøge, hvad der er op og ned,” siger Morten Hesseldahl til Politiken. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk