TOP

Meta Film implementerer nye tiltag mod sexisme, “så alle ved, hvordan man skal opføre sig” 

Administrerende direktør for produktionsselskabet Meta Film, Meta Louise Foldager Sørensen, har skrevet under på filmbranchens fælles nye opråb mod sexisme, men hun har også taget sagen i egen hånd og har nu implementeret nye tiltag, der skal sikre Meta Films medarbejdere og samarbejdspartnere mod krænkende opførsel på arbejdspladsen. Det skriver Information. 

Meta Louise Foldager Sørensen er en af hovedkræfter i modsvaret til #MeToo, #WeDo, en bevægelse hun har skabt i samarbejde med producer og stifter af produktionsselskabet Danish Documentary Sigrid Dyekjær, for at åbne op for en dialog og dermed skabe ændringer i den måde, vi omgår hinanden på. 

Meta Films nye tiltag kommer i kølvandet på sagen om instruktør Feras Fayyad, som den tidligere produktionsassistent ved netop Danish Documentary Emilia Moth har anklaget for upassende opførsel. Produktionsassistenten har forklaret, at hun har haft en oplevelse af, at ledelsen i Danish Documentary tog Feras Fayyads side, hvilket har tydeliggjort behovet for et fokus på ledelsernes håndtering af sexismesager. 

Derfor står alle står for skud i Meta Films nye tiltag, og direktøren pointerer, at det er vigtigt for hende, at også ledelsen i hendes virksomhed skal kunne kritiseres.

“Vi er nødt til at lave nogle strukturer på vores arbejdspladser”

Ifølge Meta Louise Foldager Sørensen er der sket et skifte fra første til anden bølge af #MeToo. Hvor man før diskuterede, om sexisme overhovedet eksisterede i den danske filmbranche, er der i dag bred enighed om, at det gør den, og samtalen i denne bølge handler derfor i højere grad om, hvad man kan gøre for at forhindre, at krænkende eller sexistiske situationer opstår, samt hvordan man skal forholde sig, hvis skaden først er sket. 

“Det store skifte handler ikke om, hvem der har gjort noget ved hvem. Det handler om, at vi er nødt til at lave nogle strukturer på vores arbejdspladser, så alle ved, hvordan man skal opføre sig, når den her slags situationer opstår,” udtaler Meta Louise Foldager Sørensen til Information. 

Meta Films nye tiltag går ud på at tydeliggøre over for medarbejdere, hvor de kan klage, hvis de bliver opmærksomme på sexistisk opførsel. Der er desuden oprettet et særligt kriseråd, der skal diskutere eventuelle svære sager, så offeret ikke står alene med byrden.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på caroline@kulturmonitor.dk