TOP

Melding fra TV 2 og DR sender produktionsselskaber til tælling – lukninger vil skabe “monopollignende tilstande”

Når TV 2 og DR meddeler deres producenter, at de ikke vil få økonomisk hjælp i forbindelse med ekstraudgifter på produktioner forårsaget af corona, kan det få fatale konsekvenser for de mindre produktionsselskaber.

Det vurderer Jørgen Ramskov, der er direktør i Producentforeningen, i et interview med Jyllands-Posten.

Derfor kalder han det for en meget alvorlig situation for producenterne – en situation, som allerede har resulteret i mange fyringer. Han er overbevist om, at de mindre produktionsselskaber ikke kan holde til det.

Det kan eksempelvis være et produktionsselskab som ImpactTV. Til Jyllands-Posten forklarer direktør Thomas Heurlin, at hans virksomhed kan blive en af dem, der må dreje nøglen om. Selskabet har stadig udgifter til en serie i form af ekstraomkostninger til alle de folk, de skulle bruge i forbindelse med produktionen. Men der kommer ingen håndsrækning fra hverken DR eller TV 2 – og det ærgrer Thomas Heurlin.

“De store selskaber, som laver de store økonomiske underholdningsshows og fiktionsserier, er bedre polstret. De mindre selskaber, som laver danske faktaserier og originale danske dokumentarer, bliver rigtig hårdt ramt, og hvis de lukker, vil der blive skabt en slags monopollignende tilstand,” siger han til Jyllands-Posten. 

Samtidig er der ikke meget hjælp at hente fra regeringens hjælpepakker, påpegede Sam Productions administrerende direktør Meta Louise Foldager i sidste uge, hvor hun vurderede, at den mulige kompensation er meget lille.

Sam Productions vurderede på samme tid, at produktionsselskabet taber op til 300.000 kroner for hver aflyst optagedag i forbindelse med tv-serien ‘Friheden’.

I en mail til Jyllands-Posten skriver underdirektør i DR Medier Lars Høgsberg, at de i øjeblikket arbejder på en fælles løsning, der er fair for alle involverede.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk