TOP

Medlemmer undrer sig: Dansk Musiker Forbund står udenfor fælles brancheudspil om ligestilling

Da fem musikorganisationer på kvindernes internationale kampdag den 8. marts stod frem med 10 mål for ligestilling, som de vil kæmpe for skal være indfriet inden 2030, manglede Danmarks største fagforbund inden for musik, Dansk Musiker Forbund (DMF), blandt underskriverne.

Det kommer bag på flere af forbundets egne medlemmer skriver Politiken. Medlemmerne har blandt andet givet deres undren til kende på de sociale medier.

Det er organisationerne DJFBA, Dansk Artist Forbund (DAF), Dansk Komponistforening (DKF), Danske Populær Autorer (DPA) og Musikforlæggerne i Danmark, der i fællesskab står bag de ti mål samtidig med, at de i samarbejde med mediehuset og tænketanken Mandag Morgen, har undersøgt forskellen mellem mænd og kvinder i branchen. Men ifølge avisen valgte DMF at stå udenfor – angiveligt fordi man endnu ikke er helt i sync med, hvad man mener på området. 

“Vi ønsker at samarbejde med hele branchen om disse vigtige problematikker. Derfor har vi nedsat en arbejdsgruppe i vores hovedbestyrelse, som arbejder frem mod april, hvor vi vil melde vores politik på området ud,” siger DMF-formand Søs Nyengaard til Politiken.

Sidste år stod en store gruppe kvinder i musikbranchen frem og fortalte om problemer med sexisme, og da Søs Nyengaard efterfølgende blev valgt som ny formand for DMF var det med et budskab om blandt andet et opgør med sin forgængers #MeToo-håndtering. 

“Jeg kigger fremad. Nu er vi et nyt hold, og jeg mener, at vi er klædt på til at kunne håndtere sexisme-debatten fremover,” lød det blandt andet fra Søs Nyengaard i et interview med Kulturmonitor. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk