TOP

Medinstruktør slutter sig til kritik af Feras Fayyad: “Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg nogensinde ville fortælle offentligt om de grove angreb”

En tidligere ansat på produktionsselskabet Danish Documentary anklagede i forrige uge instruktør Feras Fayyad for krænkende adfærd. Efterfølgende er det i Ekstra Bladet også kommet frem, at instruktøren angiveligt blev sendt hjem fra filmfestivalen EIDF i Sydkorea i 2017  på baggrund af anklager om sexchikane.

Nu bakker filmklipper og medinstruktør på Feras Fayyads film ‘Last Men in Aleppo’, Steen Johannessen, i Politiken op om kritikken af Feras Fayyad, som han mener “tyranniserer” folk 

“Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg nogensinde ville fortælle offentligt om de grove angreb, som han udsatte mig og andre for,” siger Steen Johannessen til Politiken og uddyber:

“Hensynet til vores fælles film og dens vigtige budskab har altid vejet tungest, og derfor har jeg holdt kæft og holdt mine oplevelser for mig selv.”

Steen Johannessen fortæller blandt andet, at Feras Fayyad har beskyldt ham for at være racist og har forsøgt at fratage ham titlen som medinstruktør på den prisvindende dokumentarfilm ‘Last Men in Aleppo’.

“Du er en lille rotte, der stjæler andres mad på en billig måde, og det vil aldrig føre til, at du bliver til noget selv,” har Feras Fayyad ifølge Politiken blandt andet skrevet til Steen Johannessen i en mail. 

Feras Fayyad har gennem sin advokat afvist Steen Johannessen udlægning af sagen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.