TOP

Mediers boykot af dansk band kan være ulovlig

Konkurrencestyrelsen har af egen drift rejst en sag om ni medier, der i fællesskab har besluttet sig for ikke at anmelde Volbeat. Det skriver Politiken. 

Årsagen til mediernes boykot er, at Volbeat har nægtet at akkreditere anmelderne fra Ekstra Bladet og Devilution til bandets koncerter.

De to medier mener, at det hænger sammen med, at de tidligere har anmeldt Volbeat negativt. 

Den manglende akkreditering har resulteret i, at ni medier – heriblandt Politiken, Information og Ekstra Bladet i 2017 besluttede, at man ikke ville anmelde bandet. 

Efterfølgende har Volbeat nægtet Ekstra Bladet og Devilution anmeldereksemplarer af udgivelsen ’Rewind, Replay, Rebound’.

Konkurrencestyrelsen har nu sendt et brev til de ni medier, hvor der ifølge Politiken blandt andet står, “at det er forbudt for virksomheder m.v. at indgå aftaler eller samordne praksis, der direkte eller indirekte har til formål eller til følge at begrænse konkurrencen.”

“Vi har taget den op, fordi vi undrede os over, at konkurrerende medier har indgået en aftale om at boykotte,” siger kontorchef Søren Bo Rasmussen fra Konkurrencestyrelsen til Politiken, hvor chefredaktør Christian Jensen giver udtryk for sin undren:

“Volbeat har villet ekskludere to medier fra at blive akkrediteret til en koncert. Det er en helt upassende måde at censurere medier på.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.