TOP

Mediehus får ok til opkøb af online-boghandel

JP/Politikens Hus har nu endegyldigt fået lov til at opkøbe onlineboghandelen Saxo.com. Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har kigget handelen efter i sømmene, efter at mediehuset tilbage i november sidste år offentliggjorde købet. 

JP/Politiken overtager med handelen samtlige aktier i virksomheden. I forvejen ejede de 30 procent, mens Jørgen Balle Olesen, stifter og adm. direktør for Saxo.com, og Kim Holmgaard, ejede henholdsvis 63 og 7 pct.

“På baggrund af de foreliggende oplysninger er det Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vurdering, at den anmeldte fusion ikke hæmmer den effektive konkurrence betydeligt,” står der i styrelsens afgørelse.

Saxo er landets største boghandel og forhandler både trykte bøger, e-bøger og lydbøger. Saxo startede som en  boghandel på Østerbro tilbage i 1961. Da Jørgen Balle Olesen overtog butikken i år 2000, udvidede han den med en internetboghandel.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk