TOP

Medie erfarer: Sådan vil regeringen hjælpe medier og kulturlivet

Når kulturminister Joy Mogensen (S) i dag mødes til forhandlinger med partiernes kultur- og medieordførere, så har hun en række helt konkrete nye forslag med, der skal understøtte de hjælpepakker, som allerede er fremlagt, men som på flere punkter ikke hjælper kulturbranchen.

Ifølge TV2, der har set forslagene, indeholder ministerens udspil tre hovedpunkter:

Støtte til medier: Regeringen vil støtte danske medier med 150-200 millioner kroner. Alle medier, der kan dokumentere et tab på grund af coronakrisen, kan søge støtte.

Støtte til kulturinstitutioner: I dag kan en række kulturinstitutioner som museer og teatre ikke søge om de eksisterende hjælpepakker, fordi over 50 procent af deres indtægt kommer fra det offentlige. Regeringen vil fjerne kravet om 50 procent, så de også kan søge de ordninger, der allerede er vedtaget.

Kunstnere: Regeringen vil oprette en legatordning, så kunstnere, der tjener for lidt til at kunne søge de nuværende hjælpepakker, kan søge penge til at få dækket tabt kunstnerisk virke. Det skal være en rettighed uden noget økonomisk loft. Det er endnu ukendt, hvad det vil koste, men regeringens skøn er, at beløbet vil være på mere end 20 millioner kroner.

Første punkt på dagsordenen bliver medieområdet. Det er endnu uvist om der også kommer endelige aftaler på de andre områder onsdag.

Opdateret onsdag 1. april kl. 13.49 med oplysningen om, at en aftale på medieområdet har førsteprioritet.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk