TOP

Maltfabrikken er nomineret til en af de største europæiske arkitekturpriser

Kulturcentret Maltfabrikken i Ebeltoft, der allerede er blevet hædret med Loop Design Award og byggebranchens pris Årets Byggeri, er blevet nomineret til Mies van der Rohe Award.  

”Indstillingen til Mies van der Rohe Award svarer lidt til, når en film bliver nomineret til en af de helt store priser: Man ved endnu ikke, om man ender med at vinde hovedprisen, som i dette tilfælde er på 60.000 euro. Men det er en kæmpestor ære i sig selv at blive fundet værdig til at være blandt de udvalgte kandidater. Det er virkelig stort,” udtaler Maltfabrikkens direktør, Kristian Krog, i en pressemeddelelse. 

Prisen, der er en af de mest anerkendte arkitekturpriser i Europa, bliver uddelt hvert andet år, og den kommende prisuddeling finder sted i 2022. 

Det er den danske tegnestue Praksis Arkitekter, der står bag Maltfabrikkens forvandling fra forfalden industribyning til kulturcenter med blandt andet scene, udstillingsrum, bibliotek, spisehus og atelier.

”Årsagen til at Maltfabrikken overbeviser og begejstrer som den gør, er i høj grad at Praksis har været sublime til at aflæse stedets kvaliteter. De har forstået stedet, dets mennesker, fællesskabet og energien i det hele. Maltfabrikken er hverken det dyreste, det højeste eller det mest larmende stykke arkitektur i Danmark, men transformationen fra industriminde til kulturfabrik taler tydeligvis til rigtig mange mennesker. Den bærer på fortællingen om, at det er vigtigt at genbruge de ressourcer, vi har, den fortæller om, hvordan nyt og gammelt kan mødes, og den fortæller om, at en ydmyg og indfølende tilgang til forvandlingen giver et autentisk og vedkommende resultat,” siger Kristian Krog.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.