TOP

Malerier efterlyses: “Du kan faktisk sidde på en formue uden at ane det”

Navnet Xie ‘Lalan’ Jinglan vækker måske ikke genklang hos mange. Men blandt kunstinteresserede er der en god chance for, at navnet associeres med en ganske særlig type malerier af ikke ubetydelig værdi.

Kunstneren, der døde i 1995, blev tilbage i 1971 udstillet på Galerie Moderne i Silkeborg. Dengang gik hendes værker for priser, der er til at tage og føle på. Men sådan er det ikke i dag, skriver auktionshuset Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse.

“Vi ved, at Galerie Moderne i Silkeborg holdt en separatudstilling med ‘Lalan’ i 1971, dengang de færreste havde hørt om hende. Ingen ved præcis, hvor mange værker hun udstillede, eller hvem der købte dem. Men et godt bud er, at hun udstillede 15-20 malerier, og at mange af dem efterfølgende blev solgt gennem kunstforeninger,” skriver leder af Bruun Rasmussens afdeling for moderne kunst, Niels Raben, i pressemeddelelsen.

Derfor efterlyser auktionshuset nu malerier af kunstneren. For der kan potentielt hænge nogle ganske værdifulde malerier rundt omkring i de danske hjem. På efterårets traditionelle auktion hos Bruun Rasmussen er der således et af Xie ‘Lalan’ Jinglans malerier til salg med en vurdering på en halv million kroner.

“I dag, 50 år efter, er der meget stor international efterspørgsel på Lalans værker, så du kan faktisk sidde på en formue uden at ane det,” skriver Niels Raben videre i pressemeddelelsen.

Det værdifulde maleri, der måske finder en ny ejer på efterårets auktion, er ikke det eneste værk af ‘Lalan’, Bruun Rasmussen har haft i hænderne. I foråret dukkede et andet af hendes værker op til et af Bruun Rasmussens vurderingsarrangementer i Silkeborg.

Her havde ejeren oprindelig betalt 3000 kroner for kunstmaleriet gennem en kunstforening. De nu tidligere ejer endte med at sælge maleriet på auktion til 1.5 millioner kroner.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.