TOP

Louisianas direktør får det kunstneriske ansvar på Kunsten i Aalborg

Kunstmuseerne Kunsten og Louisiana udvider og formaliserer deres kunstfaglige samarbejde til at omfatte hele udstillingsprogrammet på Kunsten i Aalborg.

Det oplyser Kunsten og Louisiana i en fælles pressemeddelelse. 

I forbindelse med samarbejdet får Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, formelt det overordnede ansvar for det kunstfaglige program på Kunsten i Aalborg.

Stillingen som direktør på Kunsten, der har været ledig, siden Gitte Ørskou blev direktør på Moderna Museet i Stockholm, bliver i forbindelse med det nye samarbejde genopslået. 

”Kunsten har igennem en lang periode været i en rigtig positiv udvikling, men med adgangen til Louisianas ressourcer og brand forventer vi at kunne accelerere denne udvikling yderligere. Derfor har vi også – trods mange stærke ansøgninger til det oprindelige direktøropslag – besluttet at genopslå stillingen, så kandidaterne er fuldt bekendt med forudsætningerne, selvom det grundlæggende er den samme selvstændige og markante profil, vi leder efter,” udtaler bestyrelsesformand på Kunsten, Christen Obel. 

Aftalen træder i kraft ved årsskiftet, og den nye direktør skal være drivkraften bag en opdateret strategi for Kunsten. 

En nydannelse i dansk museumsliv

Kunsten og Louisiana har igennem de senere år samarbejdet om forskellige udstillinger. Aktuelt viser Kunsten eksempelvis udstillingen ‘Twilight Zone’ med en række værker fra Louisianas samling af samtidskunst. 

“På Louisiana har vi altid følt et slægtskab med kunstmuseet i Aalborg, fordi det er det andet moderne arkitektoniske hovedværk på museumsfronten i Danmark. Kunsten og Louisiana klæder hinanden. Vi glæder os til et partnerskab, en nydannelse i dansk museumsliv, hvor Kunstens kommende direktør og kuratoriske stab bliver en del af det faglige miljø på Louisiana. Kunsten får glæde af Louisianas store internationale netværk, af Louisianas kompetencer og ikke mindst af Louisianas efterhånden store internationale samling af samtidskunst,” udtaler Poul Erik Tøjner og uddyber: 

“Louisiana får glæde af at samarbejde med et velfungerende museum med en fornem samling, men også af at tage et større ansvar i samarbejde med en regional institution. Kulturel vækst er på dagsordenen i Aalborg, hvor der findes en offentlighed, som ikke kommer forbi Louisiana med samme selvfølgelighed som de mennesker der bor, hvor vi ligger. Jeg ser frem til samarbejdet med stor nysgerrighed og forventning.”

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, er positiv over for det nye samarbejde: 

”Aalborg Kommune bakker naturligvis op, når bestyrelsen på Kunsten er positive overfor at udvide samarbejdet. Det er meget glædeligt, og vi ser det som et stort skulderklap til Kunsten, når en stor internationalt respekteret og succesfuld institution, som Louisiana, på denne måde anerkender den position som Kunsten gennem en målrettet indsats har bragt sig i.” 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.