TOP

Louisiana går fra 58 til 93 ugentlige åbningstimer

Når Louisiana igen slår dørene op, bliver det med en markant udvidelse af museets åbningstid. 

Det sker for at skabe rum for, at mange gæster får mulighed for at besøge museet under trygge forhold. 

”Louisiana fortsætter med at præsentere stor og navnlig international kunst både indenfor i vores fire udstillingsfløje og udenfor i Skulpturparken og Søhaven. Men vi er havnet i en forandret virkelighed, hvilken er årsagen til, at antallet af åbningstimer øges så drastisk. Louisiana er et populært museum, hvor gæsterne altid har stået i centrum, og det er afgørende for vores økonomi at få dem tilbage. Vi kan ikke udvide museet, men vi kan udvide det tidsrum, hvori gæsterne kan besøge det,” udtaler Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, i en pressemeddelelse.

De nye åbningstider, som vil træde i kraft 8. juni – eller tidligere, hvis en udvidelse af fase 2 i genåbningsplanen betyder, at museerne får lov at åbne før – betyder, at mandag bliver droppet som fast lukkedag, og at Louisiana ugens seks første dage vil have åbent fra klokken 9 til 23, mens museet vil lukke klokken 18 om søndagen.

De ændrede åbningstider er ensbetydende med en udvidelse af åbningstiden på cirka 60 procent – fra 58 til 93 timer om ugen.  

Louisiana arbejder desuden på at udvide sommerens udendørs program. 

“Der er mange steder at gå på opdagelse udenfor på Louisiana. Skulpturparken er centralt placeret og ganske velkendt. Men mange har for eksempel Søhaven og stierne på skrænterne til gode. Nu vi gør dem endnu mere attraktive at udforske,” siger Poul Erik Tøjner.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.