TOP

Louisiana-direktør om fortsat nedlukning: “Absurd”

Frustrationerne breder sig flere steder i kulturlivet, der ikke er en del af den genåbningsfase, som er blevet indledt over store dele af landet mandag. Tidligere har flere biografdirektører udtrykt undren over, at de fortsat skal holde lukket, og nu blander direktører for nogle af landets mest populære museer sig i koret. 

Poul Erik Tøjner, der er chef for landets mest besøgte museum, Louisiana i Humlebæk, kalder overfor DR det “absurd”, at man fortsat skal holde lukket, når eksperter har fastslået, at museerne ligger i den lave risikozone i forhold til smittespredning og i øvrigt har stor ekspertise i at håndtere gæster på en ansvarlig måde. Han savner, at politikerne tager stilling til, hvorfor kulturinstitutionerne skal holde lukket, mens andre dele af samfundet må åbne. 

“Jeg mener, at det er meget vigtigt. Jeg mener, at kultur er noget, som er i hele samfundet, og som binder os sammen på kryds og tværs. Uden kultur ville det her samfund forstene fuldstændig. Det er jeg overbevist om,” siger Poul Erik Tøjner til DR og bakkes op af kollega Erlend Høyersten, der er direktør på Aros i Aarhus.

Også direktøren for Moesgaard Museum og formand for Organisationen for Danske Museer (ODM), Flemming Just, har tidligere overfor Kulturmonitor udtrykt undren over, at museerne ikke får lov til at åbne.

Kulturminister: Hver eneste åbning betyder mere smitte

Mange lande rundt omkring i Europa har prioriteret at holde deres museer åbne, men det er ikke en strategi, man har valgt herhjemme.

Overfor DR forklarer kulturminister Joy Mogensen (S), at valget omkring genåbning er truffet på baggrund af eksperternes anbefalinger, og at man har valgt, at gå forsigtigt til værks. 

“Man kan altid kigge på den enkelte institution og sige, at her kan vi gøre det godt, men hver eneste gang, vi åbner en ting op, så bliver der mere samfundsaktivitet og mere smitte, siger Joy Mogensen ifølge DR.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk