TOP

Louisiana befæster position som landets mest populære museum – sætter besøgsrekord for andet år i træk: “Vores gæster søger nye perspektiver”

Louisiana i Humlebæk har gennem flere år sat sig på positionen som landets mest besøgte museum. Den placering ser ud til at blive befæstet efter, at man har gjort besøgstallene op for 2019.

På årets sidste åbningsdag slog museet således rekorden fra 2018, der lød på 755.584 publikummer. Tallet for 2019 ender på 757.163, skriver Frederiksborg Amts Avis og det glæder museumsdirektør Poul Erik Tøjner.

“Det er glædeligt og betydningsfuldt, at vores gæster søger nye perspektiver og nye oplevelser hos os. Når vi har så mange gæster i et år uden udstillinger med store klassikere, så mærker vi, at museet og hele vores vifte af aktiviteter og formidling har opnået relevans for mange mennesker – det ønsker vi skal fortsætte, og det er ambitionen med alt hvad vi foretager os,” siger Tøjner til avisen.

Museet har hen over sommeren blandt andet med en udstilling som ‘Homeless Souls’ sat fokus på eksil og landflygtighed og den udstillingsstrategi, som Tøjner tidligere har uddybet for Kulturmonitor, ser ud til at have båret frugt. Sammen med blandt andet Marsden Hartley og Pippilotti Rist har det været med til at hive besøgstallet hjem. 

En række andre af landets mest populære museer har her i det nye år offentliggjort deres besøgstal. Det gælder blandt andet Statens Museum for Kunst og Glyptoteket, der har oplevet stigende besøgstal, men Den Gamle By i Aarhus har oplevet et lille fald. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk