TOP

Lotte Juul Petersen bliver leder for det historiske kunstcenter Rønnebæksholm

Lotte Juul Petersen bliver ny leder på Kunstcentret Rønnebæksholm i Næstved og tiltræder stillingen den 15. maj.

“Rønnebæksholm er et helt særligt historisk sted, hvor samtidskunsten og læring kan udfolde sig. Jeg glæder mig meget til at samarbejde om at fortsætte den flotte udvikling af udstillingerne og formidlingsprogrammet og trække på mine erfaringer både fra Danmark og udlandet. Som ny leder ønsker jeg at gøre kunsten nærværende og skabe fællesskaber i Næstved og omegn. Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Rønnebæksholm,” siger Lotte Juul Petersen i en pressemeddelelse.

Lotte Juul Petersen er uddannet cand.mag i kunsthistorie og visuel kultur. Hun har tidligere arbejdet som kurator ved bl.a. Det Fynske Kunstakademi, Fabrikken for Kunst og Design og KBH Kunsthal.

Siden 2008 har hun arbejdet som Artist & Programmes Curator ved Wysing Arts Centre i Cambridge, England. På Wysing Arts Centre har Lotte Juul Petersen blandt andet samarbejdet med TATE Modern og været med til at udvikle det nationale ungeprogram “Circuit”.

Lotte Juul Petersen overtager stillingen efter Dina Feilberg Vester, der siden 2008 har været direktør for det historiske kunstcenter.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.