TOP

Lokalradioer vil lave kulturkanal

En række lokalradioer har stiftet selskabet Kulturradio Danmark med det formål at byde ind på den digitale public service-radiokanal, der lige nu er i udbud, og som Radio24syv også går efter, skriver MediaWatch.

Den største ejer bag selskabet er Radio Diablo, der har til huse i Svendborg. Der ud over skulle Radio Limfjord, Klinkby Holding, der står bag Radio Globus, Radio Max Danmark og Our Media være en del af ejerkredsen. I bestyrelsen sidder blandt andet direktør for Radio Globus, Martin Larsen, Leif Lønsmann, tidligere radiodirektør, musikchef og koncerthuschef hos DR, og Ole Klinkby, medejer af Radio Globus. Som direktør har selskabet ansat Ann Lykke Davidsen, der i en årrække var ansat hos DR.

Selskabet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at løfte sløret for, hvad indholdet af Kulturradio Danmark, reelt set skal være andet ned at baggrunden er den kulturkanal, der blev lanceret ved medieforliget sidste år.

Den gang skulle den nye radio have fokus på kultur og klassisk musik, men de rammer blev ændret i foråret.

Ansøgningsfristen til kanalen udløber på fredag klokken 12. Radio- og tv-nævnet forventes at have truffet en beslutning om hvem der vinder udbuddet  den 22. oktober.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk